Българското издание на Race for the Cure - най-голямото благотворително

...
 Българското издание на Race for the Cure - най-голямото благотворително
Коментари Харесай

Race for the Cure 2022 България събра над 20 000 лв. за женско здраве

 

Българското издание на Race for the Cure - най-голямото благотворително спортно събитие в поддръжка на женското здраве е Европа, събра 20 000 лева от регистрации за присъединяване.

 

Събитието се организира за четвърта поредна година на 25 септември в столичния Южен парк и събра стотици последователи на розовата идея в 5 км тичане и 2 км вървене.

 

Събраните средства ще бъдат вложени в акция за безвъзмездни профилактични прегледи за рак на гърда в интервала май-юни 2023 г.  Със средствата от предходните две издания на Race for the Cure бяха прегледани над 2000 дами в 17 града в България.

 

В навечерието на октомври,  Световният месец за битка с рак на гърда, близо 500души застанаха на стартовата линия в Южен парк, с цел да поддържат самостоятелно или отборно идеята. Общо над 900 участника се записаха през уеб страницата за регистрации raceforthecure.eu.

 

Събитието бе съпроводено с концерт, в който се включиха редица известни актьори, посланици на Race for the Cure, като Нели Рангелова, групите Jeremy? и P.I.F., фолклорният дует Ива и Велислава Костадинови, Йоана Драгнева и Дения Пенчева.

 

Всяка година в Европа 500 000 дами са диагностицирани, а други 130 000 умират в резултат на това заболяване, ето за какво обезпечаването на средства за профилактика е от огромно значение.

 

В България годишно над 4000 дами, които са нечии майки, сестри, дъщери стартират най-тежката битка – да запазят живота си. В тази борба са включени и техните фамилии, които по всевъзможни способи ги поддържат в процеса на лекуване и прогонват страха от връщане на рака.

 

Race for the Cure 2022се трансформира в същински празник на живота с помощта на MSD България, Фондация Америка за България, Пиер Фабр, Авен, Novartis, Roche, Bosh, KelvinHealth, Noviteroditeli.bg, Dir.bg, Licatanagrada.bg, БГ Радио, Радио 1, Радио Energy, Радио City, Nova News.

 

Харесайте страницата на CancerCare.bg във Фейсбук, с цел да разберете за бъдещи начинания.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР